Metode kontrol kacaangan tanda layar éléktronik LED

Tembok dipingpin luar P10

Kalayan kematangan layar éléktronik LED, pamundut ti Layar ageung LED leuwih luhur sareng langkung luhur, ti monochrome dugi ka full-color. Ieu di handap ngajelaskeun dua jinis metode kontrol layar ageung LED:

Salah sahiji nyaéta ngarobih arus anu ngalangkungan LED. Sacara umum, tabung LED ngamungkinkeun misi kontinyu anu terus-terusan aya 20 mA. Iwal yén LED beureum ngagaduhan pamandangan lengkep, kacaangan LED sanésna dasarna sabanding sareng arus anu ngiringan; Najan kitu, metode adjustment ieu basajan, tapi ku ningkat bertahap tina pamundut layar ageung LED, éta beuki seueur cocog pikeun modulasi anu gancang sareng akurat. Ieu mangrupikeun metode modulasi anu biasa dianggo;

Cara séjén nyaéta modulasi lebar pulsa (PWM), anu ngagunakeun frékuénsi parobihan anu tiasa dirasa ku panon manusa, tur nganggo metoda modulasi lebar pulsa pikeun ngarengsekeun kadali skala abu-abu, nyaéta, périodik ngarobah lebar pulsa cahaya (abdi, siklus tugas). Salami periode pencahayaan anu berulang pondok (nyaéta, frékuénsi nulis balik ogé sugema kalayan luhur), panon manusa henteu tiasa ngaraosan piksel-lampu piksel anu ngadadak. Kusabab PWM langkung cocog pikeun kendali digital, éta parantos seueur dianggo. Cara anu biasa nyaéta ngagunakeun mikrokomputer pikeun nyayogikeun tampilan LED. Ayeuna ampir sadaya layar LED nganggo modulasi lebar pulsa pikeun ngendalikeun tingkat kulawu.

Sistem kontrol LED umumna diwangun ku kotak kontrol utama, papan scanning sareng alat kontrol tampilan. Kotak kontrol utama meunangkeun data kacaangan piksel layar tina kartu tampilan komputer, lajeng ngaleungitkeun sababaraha papan scanning, masing-masing anu dipaké pikeun ngontrol sababaraha garis (kolom) dina layar LED, sareng tampilan LED sareng kontrol sinyal dina unggal jajaran (kolom) dikirimkeun dina cara séri. Ayeuna aya dua cara transmisi séri sinyal kontrol tampilan: salah sahijina nyaéta mobilisasi sareng kontrol tingkat abu unggal piksel dina papan scanning. Papan scanning bakal ngeureunkeun nilai kacaangan unggal garis piksel tina kotak kontrol (abdi. modulasi lebar pulsa), terus ngirimkeun sinyal kuno unggal garis tina led kana pakait dipimpin ku cara pulsa (cahaya titik nyaéta 1, sanés terang mah 0) numutkeun garis, sareng kontrol naha éta tiasa hurung. Metoda ieu ngagunakeun alat anu kurang, tapi jumlah data pangiriman sérial ageung, sabab dina siklus cahaya ulang, kabutuhan piksel masing-masing 16 pulsa handapeun 16 tingkat tingkat abu, jeung 256 pulsa handapeun 256 tingkat tingkat abu. Kusabab parabot misi kekerapan misi, umumna wungkul 16 tingkat abu tina layar LED tiasa dihontal.

Cara anu sanés nyaéta métode pangiriman séri anu sanés sanés mangrupikeun sinyal switch unggal layar éléktronik LED, tapi nilai caang binér 8-bit. Unggal LED gaduh modulator lebar pulsa nyalira pikeun ngadalikeun waktos pencahayaan. Kucara kieu, dina siklus lampu anu terulang, tiap piksel ngan nyungkeun 4 pulsa di 16 tingkat tingkat abu, sareng ukur 8 pulsa di 256 kadar kulawu, anu pisan ningkatkeun frekuensi pangiriman sérial. Kalayan padika ieu pikeun ngontrol tingkat abu LED, 256 kontrol tingkat abu tiasa gampang réngsé

× Naon anu abdi tiasa bantosan?