Судирајте го вистинскиот индекс на осветленост на ЛЕР електронскиот голем екран

single color led display

Со зголемување на фреквенцијата на LED дигитални екрани во нашите животи, зголемена е и побарувачката за работа и одржување на LED електронски дигитален видео wallид. Квалитетот на LED светилките што емитуваат светлина за предводените wallsидови што се продаваат на пазарот е исто така нерамномерен, а осветленоста не е загарантирана. Многу од диоди кои емитуваат светлина обележани со осветленост 1400-1600MCD во разни продавници не можат да достигнат до означената осветленост, па тие се смешни. Овој феномен ги измами потрошувачите. Повеќето луѓе немаат можност да ја идентификуваат осветленоста на LED цевката што емитува светлина. Затоа, трговците велат дека светлината е осветленоста. Големината на осветленоста не е поголема, толку подобро, но според потребите на клиентот, соодветната осветленост ќе постигне неочекувани резултати.

1. Како да се идентификува светлината на водениот електронски екран?

1. Направете го тоа сами за да направите напојување 3V DC што е лесно да се поврзете со диоди што емитуваат светлина, по можност со употреба на батерии. Можете да користите две батерии на копчето, ставете ги во мала пластична цевка и однесете ги двете сонди како позитивни и негативни излези. Крајот е директно направен во прекинувач со шрапнел. Кога се користи, позитивните и негативните сонди одговараат на позитивните и негативните на диоди кои емитуваат светлина. На негативниот пин, притиснете и држете го прекинувачот на крајот, а светлечката цевка ќе испушти светлина.

2. Второ, комбинирајте фоторезистор и дигитален мултиметар за да формирате едноставен уред за мерење на светлината. Водете го фоторесторот со две тенки жици и поврзете ги директно на двата пенкала на дигиталниот мултиметар. Мултиметарот е поставен на 20К позиција (во зависност од фоторезистор, Обидете се да го направите читањето што е можно попрецизно). Забележете дека измерената вредност е всушност вредноста на отпорот на фоторезистор, така што посветла светлина, колку е помала вредноста.

3. Земете LED диоди кои емитуваат светлина и користете ја горенаведената 3V директна струја за да ја осветлите. Главата што емитува светлина е свртена и близу до фотосензитивната површина на поврзаниот фоторезистор. Во ова време, мултиметарот гласи за да се разликува осветленоста на ЛЕР.

2. Нивото на дискриминација на осветленоста се однесува на нивото на осветленост на сликата од најтемниот до најјакиот што може да го направи човечкото око.

Сивото ниво на предводениот електронски екран е многу високо, што може да достигне 256 или дури 1024. Сепак, заради ограничената чувствителност на човечките очи кон осветленоста, овие нивоа на сива боја не можат целосно да се препознаат. Тоа е да се каже, можно е дека многу соседни нивоа на сиви размери на човечки очи изгледаат исти. Згора на тоа, разликата способност на очите варира од личност до личност. За екранот на екранот, толку е повисоко нивото на препознавање на човечкото око, подобро, затоа што прикажаната слика е за сите да ја видат луѓето на крајот на краиштата. Колку повеќе нивоа на осветленост можат да ги разликуваат човечкото око, толку е поголем простор за боја на дисплејот, и колку е поголем потенцијалот за прикажување на богати бои. Нивото на дискриминација на осветленоста може да се тестира со специјален софтвер. Општо, екранот на екранот може да достигне 20 нивоа или повеќе, дури и ако е добро ниво.

3. Барања за осветленост и агол на гледање:

Осветленоста на електронскиот екран за LED-затворен екран во целосна боја мора да биде над 800сд / м2, а осветленоста на целосниот екран на отворено мора да биде над 1500сд / м2 за да се обезбеди нормална работа на дисплејот, во спротивно, прикажаната слика нема да биде јасна бидејќи осветленоста е премногу мала. Големината на осветленоста главно е одредена од квалитетот на LED-мртвите. Големината на аголот на гледање директно го одредува бројот на ЛЕР електронската публика на екранот, па колку е поголем, толку подобро. Аголот на гледање главно се одредува со пакетот за умирање.

Многу е неопходно да се одреди осветленоста на електронскиот екран на ЛЕР. Тековните барања за осветленост на ЛЕР електронскиот екран за градско осветлување, или нови регулативи, осветленоста на ЛЕР-екранот е премногу висока, тоа ќе предизвика проблеми кај околните жители. За да се избегнат лошите реакции, ова бара деловните субјекти да имаат релевантно професионално знаење при прилагодување и одржување на LED електронски екрани.

× Како можам да Ви помогнам?