Неколку предности на екранот за LED дисплеј на возилото

TAXI TOP LED DISPLAY

Електронскиот екран со такси LED возило ги има новите карактеристики на реално време, флексибилност, подвижност и голем капацитет. За корисниците кои имаат некои “визуелен замор” за статички автомобилски автобус LED електронски екран, овој нов начин е омилен од корисниците.
Земајќи го електронскиот екран на LED-кабината на автобусот, како пример, може да им обезбеди на патниците важни информации за патувања, информации за маршрутата, итн. во прилог, ефектот на рекламирање е истакнат.

Некои таксисти честопати велат дека се загрижени што електронски екран за автобус LED е штетен за автомобилот. Не мора да се грижите. Општо, тоа е како монохроматско појавување на такси, што е релативно мало и процесот не е премногу комплициран. Генерално, екранот на автомобилот со целосен екран во боја е пренаменет со автомобил како Ивеко, што зема предвид неколку проблеми. Прво, отпорноста на шок на телото на екранот е неопходна заради влијанието на површината на патот и други фактори; Второ, постои проблем на дисипација на топлина. Едно е дека работниот век на компонентите на екранот е намален. Второ, температурата во превозот е превисока. Затоа, шемата за дисипација на топлина е особено важна, со оглед на проблемите со напојувањето и циркулацијата на воздухот.

Автобусот во град е сè уште едно од главните средства за јавно патување, со повеќе од еден милион патници на ден. Таа носи голем број на луѓе, и “слободно време” повеќе од десет минути во автобусот е лежерно и здодевно. Ако има течен шарен екран на екранот пред него за да емитува вести, спорт, забава, времето, информации за рекламирање, итн., овој вид на активни “крцкање” медиумите за читање можат во најголем степен да го привлечат вниманието на патниците и да постигнат добар ефект на рекламирање.
За такси, екранот на одборот не е штетен за автомобилот, но исто така може да се добие приход од рекламирање. Зошто да не? Покрај тоа, Екранот за GPS LED автомобил може да користи GPS за лоцирање на возилото, и вратете ја локацијата, што е погодно за центарот за управување со такси или центарот за испраќање на автобуси за да ја совлада локацијата на возилото во кое било време, реализира распоред во реално време, намалување на стапката на оптоварување и ублажување на сообраќајниот метеж Цел.
За владини службени возила и полициски возила, предводена од екранот на возилото има голем капацитет на складирање, што може да поднесе жалба на дневно рекламирање, Вести, политики, упатства и прописи, јавни информации (како што е временската прогноза), урбана култура, сообраќај и други информации до јавноста преку екранот на екранот. Неговата јавна благосостојба е особено истакната, и тоа е гласноговорник на владата и прозорец на урбаната цивилизација. Покрај тоа, при средба со кривично дело, GPS може навремено да информира 110 на возачката позиција и трасата на алармното возило, и во исто време, екранот за LED автомобил надвор од прозорецот ќе трепка за да се прикажат содржините како што се “Јас бев ограбен, ве молиме јавете се во полиција”, кои можат ефикасно да ги контролираат и срушат нелегалните злосторства.

× Како можам да Ви помогнам?