Упатство за упатства за набавка на electronicидови со електронски екрани на ЛЕР

buy led screens

Во последниве години, Екранот за рекламирање на видео wallидови со ЛЕР се повеќе се користи. Кога купуваме ЛЕД голем екран, потребно е да се разгледа скалата, стандард, потрошувачка на енергија, околина и други фактори на ЛЕР голем екран. Следното е за тоа како да изберете LED електронски екран.
1. Планирање на скалата на екранот
Постојат три важни елементи во планирањето на големината на екранот
. прикажување на барањата за содржина
. просторни услови
. големина на образецот на електронската единица на екранот (затворен екран) или големина на пиксел (надворешен екран)
Резолуцијата на генералниот LED електронски екран е 768 линии 1024 колони. Специјалниот електронски екран може да ја надмине оваа граница. Заеднички метод е комбинирање на два екрани; другото е да се користи чип со ултра голема брзина за да се испланира колото, но цената е поголема.
Следното е референтна скала за планирање на внатрешен екран:
Максималната димензија на екранот е околу 2.0 м (висина) × 3 м
Максималната димензија на екранот е околу 2,5 м (висина) 4 милиони фунти
Максималната димензија на екранот е околу 3.7 м (висина) × 6 м
Кога планирате неколку скали на затворен електронски екран, треба да се заснова на скалата на образецот за електронска единица на екранот. Резолуцијата на клеточен образец е генерално 32 редови 80 колони, тоа е, има 2048 вкупно пиксели, и нејзините неколку скали се како што следува:
Димензијата на кофражот од единица 3,75мм е 153 мм (висина) × 306 мм (ширина)
Димензијата на φ 5 mm кофражни единици е 244 мм (висина) × 488 мм (ширина)
Големината на надворешната рамка на внатрешниот електронски екран може да се одреди според барањето, и генерално треба да биде во согласност со големината на екранот. Големината на надворешната рамка е генерално 4cm-10cm (секоја страна).
Што се однесува до екранот на отворено, прво треба да се одреди скалата на пиксели. The selection of pixel scale should not only consider the demand of display content and space elements mentioned above, but also consider the equipment orientation and sight distance. If the equipment orientation is further away from the main line of sight, the pixel scale should be larger. Because the larger the pixel size, the more luminous tubes are in the pixel, the higher the brightness, and the farther the useful sight distance is. Сепак, the larger the pixel scale, толку е помала резолуцијата на пиксели по единица површина и помалку содржина што треба да се прикаже.
2. Потрошувачка на енергија и барање за напојување
Потрошувачката на енергија на LED електронскиот екран е поделена на униформа потрошувачка на енергија и максимална потрошувачка на енергија. Униформа потрошувачка на енергија, позната и како оперативна потрошувачка на енергија, е вообичаена практична потрошувачка на енергија. Максималната потрошувачка на енергија е потрошувачка на енергија при палење или целосно осветлување, итн., а максималната потрошувачка на енергија е основниот фактор за напојување со наизменична струја (дијаметар на жицата, прекинувач, итн.) што треба да се разгледа
Униформа потрошувачка на енергија: 200W / м2; максимална потрошувачка на енергија: 450W / м2, потрошувачка на енергија од φ 3,75 mm електронски екран = φ 5 mm електронски екран потрошувачка на енергија 2.5 времиња. Електронскиот екран припаѓа на фина електронска опрема од големи размери. За безбедно работење и сигурно работење, неговиот приклучок за влезна моќност AC220V или крајот на влезот на напојувањето AC220V на поврзаниот микрокомпјутер мора да биде заземјен.

× Како можам да Ви помогнам?