осветленост и агол на екранот предводена од дигитални видео-светлосни LED диоди во затворено

led screen brightness

Осветленоста на електронскиот екран за LED-затворен екран во целосна боја мора да биде над 800сд / м2, и осветленоста на надворешен електронски ЛЕР-електронски екран со боја мора да биде погоре 1500?cd / m2 за да се обезбеди нормален приказ на LED електронскиот екран, во спротивно ќе се види затоа што осветленоста е премногу мала. Исчистете ја прикажаната слика. Ако околината е многу светла, Ве молиме, прво користете LED или задна проекција. Нивото на осветленост е главно определено со квалитетот на LED-мртвите. Големината на аголот на гледање директно ја одредува количината на простор за областа за гледање на електронскиот екран на ЛЕР, па колку е поголем, толку подобро. Големината на аголот на гледање главно е одредена од LED чипот.

1. Ефект на балансот на белата боја Ефектот на балансот на белата боја е еден од најважните индикатори на ЛЕР-електронските екрани. Во науката за боја, кога односот на трите основни бои на црвено, зелена и сина е 1:4.6:0.16, ќе се прикаже чиста бела боја. Доколку има мало отстапување во реалниот однос, ќе има девијација на белата рамнотежа. Квалитетот на балансот на белата боја главно се одредува со LED чипот. Чипот, исто така, има влијание врз репродукцијата на бојата

2. Редуктивноста на бојата за редуктивноста на бојата се однесува на редуктивноста на бојата на LED-електронскиот екран. Тоа е, бојата прикажана на електронскиот екран на ЛЕР мора да биде многу конзистентна со бојата на изворот за репродукција, за да се обезбеди автентичноста на сликата.

3. Без разлика дали има мозаик или појава на мртва точка, мозаикот се однесува на малите четири квадрати кои се секогаш светли или црни што се појавуваат на електронскиот екран на ЛЕР, што е феномен на некроза на модули. Бројот на мртви места е главно одреден од квалитетот на LED чипот.

4. Дали има блок во боја на блок во боја, се однесува на недостаток на боја во мала област; главната причина е контролната мрежа и напојувањето, и квалитетот на жиците на контролното коло.

5. Појавување на електронскиот екран на ЛЕР Појавувањето на електронскиот екран на ЛЕР е најинтуитивно, најпримитивно да се направи најпрелиминарна проценка на квалитетот на производот. Квалитетот на изглед може да го одразува квалитетот на технологијата и материјалите за производство на производителот.

× Како можам да Ви помогнам?