Процес на производство на дигитално водени видео wallидови за внатрешна и надворешна употреба.

предводена панел на екранот

Сакате да знаете за производство на затворен простор на отворено P1.25 P1.5 P1.8 P1.9 P2 P2.5 P2.9 P3 P3.91 P4 P4.81 P5 P6 P8 P10?
Детално објаснување на технолошкиот процес на производство на ЛЕР електронски екран
. LED технологија за електронски екран:
1) Чистење: изберете ултразвучно чистење PCB или LED држач, и суво.
2) LED монтажа на електронски екран: откако сребро лепак е подготвен на дното електрода на ЛЕР умре (голема нафора), проширеното јадро на цевката (голема нафора) е инсталиран на табелата на вретеното. Под микроскоп, калапот е инсталиран еден по еден на соодветните влошки на PCB или LED држачот, а потоа се синтираше за да се зацврсти сребрениот лепак.3) ЛЕР електронско заварување со притисок на екранот: машина за заварување на алуминиумска жица или златна жица се користи за поврзување на електродата во јадрото на цевката LED за тековно пишување. Предводени директно инсталирани на PCB, обично изберете машина за заварување со алуминиумска жица. (производство на бела топ-предводена има потреба од заварувач на златна жица)
4) ЛЕР електронски пакет на екран: по распуштањето, LED светилката и жицата за заварување се одржуваат со епоксидна смола. Во дистрибуција на табли за ПЦБ, има строги барања за обликот на гел после лекување, што е директно поврзано со светлината на задните производи. Овој процес исто така ќе ја преземе мисијата на фосфор (бела ЛЕР).
5) LED видео екран заварување: ако задното осветлување е предводено од smd или друго пакување предводено, потребно е да се заваруваат водените во PCB пред да се инсталира технологија.
6 LED електронски филм за сечење на екран: со користење на ударно осветлување за сечење на удирање, што го бараат разни дифузни филмови, рефлективен филм, итн.
7) ЛЕР електронска инсталација на екранот: според барањето за цртање, Различните материјали и техники на изворот на задното осветлување треба да бидат инсталирани во правилна позиција.
8) Тест за електронски LED диоди: проверете дали фотоелектричните параметри на задното осветлување и униформната светлина се извонредни.
9 ЛЕР електронско пакување на екранот: пакување и складирање на производи според барањето.

× Како можам да Ви помогнам?