процес на производство на предводени видео-wallsидови на екранот

изнајмување предводени дисплеи

Детално објаснување за техничкиот процес на производство на ЛЕР електронски екран; ЛЕР електронска технологија на екран за изнајмување на затворен и надворешен простор за фиксни видео wallsидови, користени во разни рекламни видеа.:
1) Чистење: Користете ултразвук за чистење на држач за PCB или LED и исушете го.
2) ЛЕР електронска рамка за монтирање на екранот: По подготовката на сребро лепак на дното електрода на ЛЕР умре (голема нафора), прошири го, и поставете го умрениот зголемен (голема нафора) на масата за кристали, и користете кристално пенкало под микроскоп. Монтирајте ги ударите еден по еден на соодветните влошки на држачот за PCB или LED, а потоа и синтер за да го излечи сребрениот лепак.
3) ЛЕР електронско заварување со притисок на екранот: користете алуминиумска жица или златна жица машина за заварување за да ја поврзете електродата со ЛЕР-умира за водство на тековно пишување. ЛЕР е директно монтиран на PCB, обично се користи машина за заварување со алуминиумска жица. (Производство на бело светло Топ-ЛЕР машина за заварување со побарувачка од златна жица)
4) LED видео екран пакување: По издавањето, LED светилката и жицата за врзување се одржуваат со епоксид. Лепак за дистрибуција на PCB има строги барања за формата на лепилото по лекувањето, што е директно поврзано со светлината на задното осветлување. Овој процес ќе ја преземе и мисијата на фосфор (бела ЛЕР).
5) ЛЕР електронско заварување на екранот: Ако изворот на задното осветлување е SMD-LED или други спакувани LED диоди, ЛЕР треба да се залемени на таблата PCB пред технологијата за инсталација.
6LED електронски филм за сечење на екран: умре разни филмови за дифузија и рефлексивни филмови потребни од задното осветлување со удар.
7) ЛЕР електронска инсталација на екранот: според барањето на цртежот, инсталирајте ја различната технологија на податоци на задното осветлување во правилна ориентација.
8) Тест за електронски LED диоди: Проверете ги фотоелектричните параметри на изворот на задното осветлување и дали светлината униформност е извонредна.
9 ЛЕР електронско пакување на екранот: пакување и складирање производи по потреба

× Како можам да Ви помогнам?