инсталација шема на надворешен ЛЕР електронски екран wallид

outdoor led displays

Главните проблеми на надворешен ЛЕР електронски екран во опрема за планирање се како што следи:
(1) Електронска опрема за екран на отворено, често сонце и дожд, ветрот што дува капакот на прав, работната околина е лоша. Ако електронската опрема е влажна или сериозно натопена, тоа ќе доведе до краток спој, па дури и оган, што резултира во дефект, па дури и пожар, што резултира во загуба;
(2) Електронскиот екран може да биде под влијание на силна електрична енергија и силно магнетно поле предизвикано од молња;
(3) Температурата на околината драматично се менува. Ако температурата на околината е превисока и дисипацијата на топлина не е добра, интегрираното коло може да не работи нормално, па дури и да се изгори, така што системот на дисплеј не може да работи нормално;
(4) Опсегот на публика е широк, опсегот на визија е далеку, а опсегот на визија е широк; амбиенталното светло многу се менува, особено кога се изложени на директна сончева светлина.
За горенаведените специјални барања, неопходно е електронскиот екран на ЛЕР на отворено да:
(1) Потребно е телото на екранот и спојницата на телото на екранот и зградата да бидат строго водоотпорни и протекувани; на телото на екранот треба да бидат обезбедени добри мерки за одводнување, што може да се исцеди непречено во случај на акумулација на вода;
(2) Опремата за заштита на гром се инсталира на електронските екрани и зградите. Главното тело и обвивката на електронскиот екран треба да бидат добро втемелени, а отпорот на заземјување ќе биде помал од 3 ом, за да се ослободи големата струја предизвикана од молња во времето;
(3) Опремата за вентилација на опремата се лади за да се направи внатрешната температура на телото на екранот помеѓу – 10 ℃ и 40 ℃. An axial fan is installed above the back of the screen to discharge heat;
(4) Industrial grade IC chips with operating temperature between – 40 ℃ и 80 ℃ are selected to prevent the electronic panel from starting due to too low temperature in winter;
(5) In order to ensure long-distance visibility in the case of intense ambient light, it is necessary to select ultra-high brightness LED;
(6) The new wide viewing angle tube is selected as the display medium, which has wide viewing angle, чиста боја, consistent harmony, and has a life span of more than 100000 часови. Надворешниот пакет на медиумот за приказ е најпопуларен квадратен цилиндер со работен штит, кој е запечатен со силика гел и нема инсталација за метализација. Тој е убав по изглед и е траен во структурата, и има карактеристики на “пет превенција” на директна сончева светлина, прашина, вода, висока температура и краток спој.

× Како можам да Ви помогнам?