Вовед во LED екрани за изнајмување и нивните предности

надворешни LED екрани

Изнајмувањето на LED екран е тип на LED дисплеј специјално дизајниран за сценски изведби и културни настани. Најчесто се појавува во форма на лизинг, па затоа е наречен LED екран за изнајмување.

Широко се користи во сцена изнајмување предводена ѕид, настани за песна и игра, разни прес-конференции, изложби, спортски места, театри, аудиториуми, предавални, мултифункционални сали, конференциски сали, сали за изведба, дискотеки, ноќни клубови, врвни забавни дискотеки, итн. Во споредба со традиционалните фиксни екрани, LED екраните за изнајмување ги имаат следните предности:
1. Лесен и ултра тенок
Традиционалната кутија со LED екран е главно направена од SPCC (ладно валана плоча од јаглероден челик), попозната како “железна кутија”. Тенката плоча преку свиткување се прави во форма на кутијата, заварување, прскање и други процеси. Цената е релативно ниска, но неговиот недостаток е тоа што кутијата е премногу тешка, и откако ќе се направи во екран за прикажување, тежината на квадратен метар може да достигне над 60 кг, која е многу гломазна. LED кутиите со екран за изнајмување што се користат во индустријата за сцена и забава се во основа алуминиумски кутии, со тежина од околу 30-50kg/m2. Тие имаат карактеристики на лесни, добра топлинска спроводливост, и така натаму
2. Мала грешка и нула шиење
Традиционалната кутија со LED екрани се обработуваат со помош на лим, а железните или алуминиумските плочи се формираат преку процесите на производство на виткање и заварување. Поради големите грешки во овој тип на технологија на обработка, лесно се деформира по обработката, па грешката е во милиметарско ниво, што го отежнува исполнувањето на барањата за нула споеви на екранот.
Поради процесот на производство на формирање на модули во комбинација со обработка, алуминиумското куќиште на LED екраните за изнајмување може да ја контролира грешката во рок од една десетина од милиметар, целосно исполнување на условот за нула спојување.
3. Брза инсталација
Поради алуминиумската структура на кутијата, тој е полесен по тежина, повисока во точност, и полесно се расклопуваат. Техничкиот персонал може да состави една кутија во рок од неколку минути, значително го намалува времето на инсталација и расклопување и заштедува на трошоците за работна сила.
4. Долг животен век
Главната компонента што влијае на животниот век на LED екраните се диодите што емитуваат светлина (LED диоди), а високата температура е убиец на зголемувањето на ЛЕР. Добрата дисипација на топлина и топлинска спроводливост на алуминиумската кутија ја прават температурата на нејзината работна околина релативно стабилна, што може значително да го продолжи животниот век на телото на екранот.
Поддржете ја произволната насока на сигналните линии за да се задоволат распоредот и поставувањето на различни кутии, со цел да се создадат слики со различни ефекти;
Лесна, ултра-тенок, и брз дизајн на инсталација, што ви овозможува да ја завршите инсталацијата и расклопувањето на LED екраните за кратко време;

WhatsApp WhatsApp нас