Мерки на претпазливост при користење на LED екрани за изнајмување

изнајмување предводени дисплеи

Екраните за изнајмување на LED диоди беа фаворизирани и добредојдени од клиентите уште од нивното лансирање. Тие се широко користени при изнајмување на сцена, настани за песна и игра, разни прес-конференции, изложби, спортски места, театри, аудиториуми, предавални, мултифункционални сали, конференциски сали, сали за изведба, дискотеки, ноќни клубови, врвни забавни дискотеки, и други места.

ЛЕД дисплеј за изнајмување екраните се лесни, имаат тенка структура, и лесно се инсталираат, исполнување на барањата на прилики за изнајмување; Лесно се вчитува и растовара, лесен за ракување, вчитувањето и растоварувањето на целиот екран се потпираат на брзо фиксирање и поврзување на завртките, кој може прецизно и брзо да го врами и расклопува екранот, и може да состави различни форми за да ги исполни барањата на лице место; Уникатна технологија: Уникатниот структурен дизајн оптимизиран во процесот на заварување го избегнува дефектот на лице место предизвикан од лошиот контакт на зглобовите за лемење на електронските производи поради честото ракување;
LED екраните за изнајмување се релативно исплатливи за изнајмување, а може да се инсталира и одржува од компании за изнајмување, заштедувајќи многу проблеми при употреба. Значи, што треба да се забележи при користењето на екраните за изнајмување на сцената со LED?
Белешки:
1. Репутација на компанијата
Има професионален тим за изнајмување ЛЕД екрани на сцената. Екраните за изнајмување на сцената со ЛЕД се опрема од прва класа и обезбедуваат добра услуга за клиентите. Инаку, може да биде главоболка да ги игнорирате или да се справите со нив по полнењето.
2. Цена за изнајмување на LED екран
Цената за изнајмување на сцената LED екрани е во моментов околу 800 на метар квадратен во маркетот. Покрај тоа, цената треба да се пресмета врз основа на должината на закупот, големина на екран, и напишете за да обезбедите разумна понуда.
3. Квалитет на LED екрани за изнајмување
Плошноста, осветленост, визуелен агол, репродукција на бои, и отсуството на мртви точки на LED екраните, сето тоа влијае на ефектот на репродукција на екраните со LED дисплеј на сцената и исто така има влијание врз атмосферата на настанот.
4. Растојанието за снимање треба да биде соодветно
Како што беше споменато претходно за проредот и факторот на пополнување на аргументот, соодветното растојание на снимање за LED дисплеите на сцената варира во зависност од растојанието помеѓу точките и факторот на полнење. Земање LED екран со растојание од точки од 4.25 милиметри и фактор на полнење од 60% како пример, посоодветно е да има растојание од 4-10 метри помеѓу предметот и екранот, за да може да се добијат одлични слики во заднина при снимање ликови.
5. Обезбедете добра средина за користење
Сценскиот LED екран на екранот е главно составен од контролна табла, прекинувач за напојување, уреди кои емитуваат светлина, итн., а животниот век и стабилноста на сите овие компоненти се тесно поврзани со работната температура. Ако вистинската работна температура го надминува наведениот опсег на употреба на производот, не само што ќе му се скрати животниот век, но и самиот производ ќе биде сериозно оштетен. Понатаму, заканата од прашина не може да се игнорира. Работа во средини со високо ниво на прашина, поради адсорпција на прашина од ПХБ, таложењето на прашина може да влијае на дисипацијата на топлината на електронските компоненти, што доведува до зголемување на температурата на компонентите, намалување на топлинската стабилност, па дури и истекување. Во тешки случаи, може да предизвика

WhatsApp WhatsApp нас