Разумен буџет за цена на екранот за LED дисплеј

best led wall

најимпресивно нешто е зачудувачката низа на LED електронските екрани, почнувајќи од правоаголна, во форма на лак, па дури и трапезоидна форма на вентилатор. Овие големи ЛЕР-екрани доаѓаат од различни производители, а цените варираат многу. Сепак, утврдувањето на цената на електронските екрани за ЛЕР главно зависи од следниве фактори. Еве кратка анализа за сите.

1. ЛЕД-ламбички мониста. ЛЕД-светилките се најважната компонента на LED електронски екрани. Според разликата на точка-точка, секој квадратен метар на електронски екран се состои од илјадници, па дури и стотици илјади мониста на ламби. LED светилките главно вклучуваат ламби во линија и на површинско поставување. Внатрешниот тип главно се користи за електронски екрани со LED диоди со висока осветленост, а типот на површинска монтажа главно се користи за електронски екрани со LED диоди со висока густина. Цената на ламбите со LED лампи на различни марки е исто така многу различна. Кога купуваме ЛЕР електронски екрани, ние мора да го разјасниме брендот на мониста на ламбата. На пример, врвни брендови како што се американски Крие, Јапонија Никија, Кина е Леман, итн., квалитетот на овие брендови Сигурен, добра стабилност, висока осветленост, и секако скапо. Оптоелектрониката и Епистар се најкористените електронски екрани во Кина. Овие брендови се рентабилни и прифатливи за повеќето корисници.

2. Челична конструкција. Погодени од фактори како што е локацијата за инсталација, метод на инсталација, големина на екран, избор на структура на рамки и други фактори, цената на проектите за ЛЕР за електронски екран дефинитивно ќе се разликува многу. Особено кога се прават LED паноа на отворено, цената на проектот многу варира како резултат на влијанието на градежното опкружување. . Цената на челичната рамка се состои од челични материјали, обработка на челичен материјал, заварување труд, и помошни материјални трошоци. Цитатите за челични материјали и преработката на материјалите се засновани на тежина. Ако колоната е инсталирана, вклучена е и цената на челикот и градежништвото на колоната.

3. Кутија структура. Структурата на кутијата е поделена на обична едноставна кутија, водоотпорна кутија и кутија за структура во специјална форма. Едноставните кабинети се најевтини и не бараат водоотпорен дизајн, додека кабинети со структури во специјална форма се најскапи. На пример, ако кутијата е направена во лак, круг, триаголник или друга нередовна форма, тоа мора да биде дизајнирано одделно, а калапот се отвора одделно, што е многу скапо, и бара високи побарувања за дизајнери и производители на кутијата, а цената е природно повисока од обичната Кабинетот е многу поскап.

4. Период на дополнителна опрема и услуга по продажбата. Други материјали како што се напојување, контролен систем, аудио, опрема за дисипација на топлина, жица и разни додатоци за правење електронски екрани. Услугата по продажбата е проблем што многу клиенти лесно го игнорираат. Во моментов, повеќето производители обезбедуваат бесплатно време по продажбата за една или две години. Секако, ако вашиот електронски екран за LED бара високо, најдобро е производителот да дозволи да обезбеди три, пет години или дури и повеќе Долго слободно време на услуга, така што вашиот производ е посигурен, и посигурно е да се користи.

Со горенаведените фактори, веројатно можеме да ја пресметаме приближната цена на ЛЕР електронскиот екран. Иако има многу производители и војната со цените е многу жестока, мора да веруваме во изјавата “ефтин не е добро”. Ние мора да избереме производители со големи размери, добра репутација, и силен Р.&Г способности како што се квалитетот на производот. Само кога можете да купите сигурни производи, не можете да имате грижи.

× Како можам да Ви помогнам?