Кои се предностите на ЛЕР електронскиот екран во однос на традиционалниот извор на светлина

led billboard

LED електронскиот екран се користи во билборди за затворен и надворешен простор, лесни кутии, прикажани бројачи посветени на LED производи за осветлување. Традиционалните извори на светлина за рекламирање главно користат флуоресцентни ламби, ламбички за блескаво светло, волфрам халогени ламби, метални светилки со халид, итн. овие извори на светлина имаат многу дефекти, што не може да биде во чекор со темпото на развој на времето, и постепено се елиминирани од LED извори на светлина.

LED електронски екран има карактеристики на заштита на животната средина, за заштеда на енергија, долг работен век и убава светлосна боја. Најпрво, во однос на заштеда на енергија: стапката на искористување на енергетската ефикасност на LED кутијата за светло е исто толку голема 80%, а потрошувачката на енергија е само околу една десетина од традиционалната LED кутија за светло. Традиционалната LED кутија за светло троши 500W поголема моќност на час од ултра-тенката LED кутија за светло. Општо, 60% на електричната енергија на флуоресцентната ламба се претвора во лесна енергија, и 30-40% на електричната енергија се претвора во топлинска енергија. Меѓу нив, 200Електрична енергија W произведува топлинска енергија. Во трговските центри, климатизацијата троши моќ од 200-300w за да ја балансира топлинската енергија генерирана од 200W електрична енергија. На овој начин, ултра-тенка LED светлосна кутија со површина од 3 квадратни метри заштедува 800W на час во споредба со традиционалната LED кутија за светло.
Второ, заштедува простор од традиционалниот извор на светлина. Дебелината на традиционалната кутија за осветлување на ЛЕР обично е 20 см, а ширината на колоната е 100 см. Тогаш LED-кутијата за светло со четири страни на колоната зафаќа 0.8 квадратни метри простор за трговски центар. Дебелината на ултра-тенката LED светлосна кутија е само 2,6 см. Една колона е опкружена со четири страни, а просторот на трговскиот центар е 0.01 квадратни метри, што може да заштеди 0.7 квадратни метри простор и 10 колони од 7 квадратни метри. На овој начин, можеме да заштедиме многу простории.
Има добар ефект на прикажување, униформа светлина, без сенка на ребра, големо намалување на бојата. Уредот е удобен и брз, а традиционалната кутија за светло на ЛЕД не е лесна за движење и не може повторно да се користи. Ултра тенка LED кутија за светло може лесно да се премести и повторно да се користи. Кутијата може да се користи за 10 години. Силата на уредот е подобрена за 50% а цената на трудот е значително намалена. LED светилката што ја гледаме на отворено секогаш сјае, што е многу ефикасно во подобрување на нашето визуелно влијание во нашиот статички визуелен простор. Ова сега е во брз живот и го сноси притисокот на градските луѓе несомнено играа улога во намалување на визуелниот замор.
LED електронскиот екран усвојува нов ултра осветлен ЛЕР, карактеристиките на ЛЕР се многу очигледни, а неговиот LED спектар е скоро сконцентриран во видливата светлосна лента, така може да достигне нејзината светлечка моќ 80 ~ 90%. Во концептот на светот, заштеда на ламби може да заштеди енергија од 4 / 5, што сега е огромна иновација. Но неочекувано, ЛЕР е повеќе заштеда на енергија отколку лампи за заштеда на енергија, која е позната како најголема иновација во историјата на осветлувањето. Покрај тоа, LED електронскиот екран има многу предности. Со развојот на рекламната индустрија, ЛЕР електронскиот екран има многу голема перспектива на пазарот.

× Како можам да Ви помогнам?