Разликата помеѓу DIP-екранот и SMD-екранот

DIP-екран

Сега, како примарна компонента на ЛЕР електронскиот екран, LED ламба (диоди кои емитуваат светлина) има два начина на пакување, имено DIP тип и чип SMD тип. Општо земено, DIP LED екранот главно се користи на екранот на отворено, додека ЛМД ЛЕР се користи во внатрешен ЛЕР голем екран. Која друга е разликата меѓу нив?

DIP-екранПакетот во линија ЛЕР е саксија. Процесот на саксирање е да се напише течна епоксидна смола во празнината на ЛЕД калапот за обликување, потоа вметнете ја притисната LED-заграда, ставете го во рерна да излечи епоксидна смола, и потоа одделете ја ЛЕР од празнината на мувлата за да се формира. Бидејќи технологијата на производство е релативно едноставна, ниска цена, има висок удел на пазарот. Директниот тип на приклучок е голем во обем и може да се управува со рачен приклучок или АИ машина. Поради својата висока осветленост и едноставниот водоотпорен третман, обично се користи како извор на светлина на надворешен LED електронски екран.

LED SMT е прикачен на површината на плочката, погоден за обработка на SMT и лемење со рефлора. Може да ги реши проблемите како што е осветленоста, агол на гледање, плошноста, сигурност и доследност. Користена е полесна плоча за PCB и материјал за рефлектирање на слојот. По подобрувањето, се отстранува потешкиот карбонски челичен игла од линија ЛЕР, што го прави слојот за рефлексија на дисплејот да има потреба од помалку епоксидна смола. Намерата е да се намали обемот и да се намали компонентата 。 На овој начин, изгледот на LED монтирање лесно може да ја намали тежината на стоката за половина, и конечно направете ја употребата посовршена. SMD LED обично се користи како извор на светлина на внатрешен LED голем екран, но со пробивот на технологијата, осветленоста на SMD LED е значително подобрена, а водоотпорниот третман исто така може добро да се третира. Затоа, примената на SMD LED во полето LED електронски екран исто така се зголемува.

× Како можам да Ви помогнам?