Manual udhëzues për blerjen e murit elektronik të ekranit LED

buy led screens

Në vitet e fundit, Ekrani i reklamimit të mureve video LED përdoret gjithnjë e më gjerësisht. Kur blejmë ekran LED të madh, është e nevojshme të merret parasysh shkalla, standarde, konsumim i energjise, mjedisi dhe faktorë të tjerë të ekranit të madh LED. Më poshtë është se si të zgjidhni ekranin elektronik LED.
1. Planifikimi i shkallës së ekranit
Ekzistojnë tre elementë të rëndësishëm në planifikimin e madhësisë së ekranit
. shfaq kërkesat e përmbajtjes
. kushtet e hapësirës
. madhësia e modelit të njësisë elektronike të ekranit (ekran të brendshëm) ose madhësia e pikselit (ekran në natyrë)
Rezolucioni i ekranit elektronik LED të përgjithshëm është 768 linjat 1024 kolona. Ekrani elektronik special mund ta kalojë këtë kufi. Metoda e zakonshme është kombinimi i dy ekraneve; tjetra është përdorimi i një çipi me shpejtësi të lartë për të planifikuar qarkun, por kostoja është më e lartë.
Më poshtë është shkalla referuese e planifikimit të ekranit të brendshëm:
Dimensioni maksimal i ekranit është rreth 2.0 m (lartësia) × 3 m
Dimensioni maksimal i ekranit është rreth 2.5m (lartësia) 4 milion ×
Dimensioni maksimal i ekranit është rreth 3.7 m (lartësia) × 6 m
Kur planifikoni disa shkallë të ekranit elektronik të brendshëm, duhet të bazohet në shkallën e modelit elektronik të njësisë së ekranit. Rezolucioni i një shablloni qelizor është përgjithësisht 32 rreshtave 80 kolona, kjo eshte, atje jane 2048 piksele ne total, dhe disa shkallët e saj janë si më poshtë:
Dimensioni i formës së njësisë 3.75 mm është 153 mm (lartësia) × 306 mm (gjerësia)
Dimensioni i φ 5 mm forma e njësisë është 244 mm (lartësia) × 488 mm (gjerësia)
Madhësia e kornizës së jashtme të ekranit elektronik të brendshëm mund të përcaktohet sipas kërkesës, dhe në përgjithësi duhet të jetë në përputhje me madhësinë e ekranit. Madhësia e kornizës së jashtme është përgjithësisht 4cm-10cm (secila ane).
Sa i përket ekranit në natyrë, së pari duhet të përcaktohet shkalla pixel. The selection of pixel scale should not only consider the demand of display content and space elements mentioned above, but also consider the equipment orientation and sight distance. If the equipment orientation is further away from the main line of sight, the pixel scale should be larger. Because the larger the pixel size, the more luminous tubes are in the pixel, the higher the brightness, and the farther the useful sight distance is. megjithatë, the larger the pixel scale, aq më e ulët është rezolucioni i pikselit për njësi të sipërfaqes dhe aq më pak përmbajtje do të shfaqet.
2. Konsumi i energjisë dhe kërkesa e energjisë
Konsumi i energjisë i ekranit elektronik LED ndahet në konsum uniform të energjisë dhe konsum maksimal të energjisë. Konsumi uniform i energjisë, i njohur gjithashtu si konsumimi i energjisë së funksionimit, është konsumi i zakonshëm i energjisë në praktikë. Konsumi maksimal i energjisë është konsumi i energjisë gjatë fillimit ose ndriçimit të plotë, etj, dhe konsumi maksimal i energjisë është faktori thelbësor për furnizimin me energji AC (diametri i telit, kaloni, etj) që duhet të merret parasysh
Konsumi uniform i energjisë: 200W / m2; konsumi maksimal i energjisë: 450W / m2, konsumi i energjisë i ekranit elektronik φ 3.75 mm = φ konsumi elektronik i ekranit elektronik 5 mm 2.5 kohët. Ekrani elektronik i përket pajisjeve elektronike të imta në shkallë të gjerë. Për funksionim të sigurt dhe funksionim të besueshëm, terminali i tij i hyrjes së energjisë AC220V ose fundi i hyrjes së energjisë AC220V të mikrokompjuterit të lidhur duhet të jetë i bazuar.

× Si mund t'ju ndihmoj?