Dallimi midis ekranit të udhëhequr nga DIP dhe ekranit të ekranit SMD

Ekran i udhëhequr nga DIP

tani, si përbërësi kryesor i ekranit elektronik LED, Llambë LED (diodë që lëshon dritë) ka dy metoda paketimi, përkatësisht lloji DIP dhe tipi SMD i çipit. Në përgjithësi, Ekrani DIP LED përdoret kryesisht në ekranin me ekran të jashtëm, ndërsa SMD LED përdoret në ekran të madh LED të brendshëm. Cili tjetër është ndryshimi midis tyre?

Ekran i udhëhequr nga DIPPaketa e LED-së në linjë është në vazo. Procesi i vazos është të shkruash rrëshirë epokside të lëngshme në zgavrën e formës LED të formimit, pastaj futni kllapat LED të shtypur, futeni në furrë për të kuruar rrëshirën epokside, dhe pastaj ndani LED-në nga zgavra e mykut për t’u formuar. Sepse teknologjia e prodhimit është relativisht e thjeshtë, çmim i ulët, ka një pjesë të lartë të tregut. Lloji i drejtpërdrejtë i shtojcës është i madh në vëllim dhe mund të operohet nga plug-in manual ose makina AI. Për shkak të shkëlqimit të tij të lartë dhe trajtimit të thjeshtë të papërshkueshëm nga uji, zakonisht përdoret si burim drite i ekranit elektronik LED në natyrë.

LED SMT është bashkangjitur në sipërfaqen e bordit të qarkut, i përshtatshëm për përpunimin SMT dhe bashkimin e rimbushjes. Mund të zgjidhë probleme të tilla si shkëlqimi, kendveshtrim, mërzi, besueshmërinë dhe qëndrueshmërinë. Përdoren pllaka më e lehtë PCB dhe materiali i shtresës reflektuese. Pas përmirësimit, hiqet kunji më i rëndë çeliku karboni i LED-së në linjë, gjë që e bën shtresën e reflektimit të ekranit të ketë nevojë për më pak rrëshirë epoksi. Qëllimi është të zvogëlohet shkalla dhe të zvogëlohet përbërësi 。 Në këtë mënyrë, pamja e montuar LED lehtë mund të zvogëlojë peshën e mallit përgjysmë, dhe së fundmi bëjeni përdorimin më të përsosur. SMD LED përdoret zakonisht si burim drite i ekranit të madh LED të brendshëm, por me përparimin e teknologjisë, shkëlqimi i SMD LED është përmirësuar shumë, dhe trajtimi i papërshkueshëm nga uji gjithashtu mund të trajtohet mirë. prandaj, aplikimi i SMD LED në ekranin elektronik LED në terren po rritet gjithashtu.

× Si mund t'ju ndihmoj?